Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka francuska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 70 g
kiełbasa 30 g
cebula 50 g
olej 10 g
jajko 2 szt.
kefir 100 g
ser żółty 50 g
mąka 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka francuska

Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Dodać pokrojoną w plastry cebulę- usmażyć. Makaron ugotować, wymieszać z kiełbasą mi cebulą, wyłożyć do formy. Kefir roztrzepać z jajkiem i mąką, dodać starty ser, wymieszać i zalać makaron. Zapiec w nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak