Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikatny sos grzybowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 30 dag
wędzony boczek 15 dag
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
rosół 2 szklanki
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pikatny sos grzybowy

Obrać cebulę, wypłukać, pokroić w kostkę. boczek pokroić w kostkę i wytopić. Grzyby umyć, obrać, pokroić. Rozdrobnione grzyby i cebulę, czosnek połączyć z boczkiem i dusić ok. 10 minut. Doprawić do smaku, dodać przecieru pomidorowego, rosołem podlać. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, zagęścić sos, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 16.02.2012 09:53
super,lubię taki gęsty
kriso 11.12.2011 20:18
rewelacja
MAŁGORZATA108 08.04.2011 22:02
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak