Sposób przygotowania

Umyj okrę i odetnij twarde końcówki. Pokrój okrę na kawałki o długości ok. 2 cm. Zagotuj ok. 1/2 litra wody, dodaj ocet. Wrzuć przygotowaną wcześniej okrę i gotuj ok. 3-4 minuty. Okrę wyjmij z wody i opłucz.

Na patelni rozgrzej oliwę. Smaż posiekaną cebulę i czosnek, dodaj kolendrę. Po chwili dodaj pomidory z puszki i okrę. Oprósz całość solą i pieprzem, dodaj cukier trzcinowy i gotuj przez ok. 10-15 minut. Na końcu do sosu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj całość. Gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Muszę koniecznie wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Nigdy nie jadłam okry, jestem ciekawa jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Ja również nigdy nie próbowałam okry, koniecznie muszę wypróbować...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    bardzo są smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !