Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z młodych buraczków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode buraczki 1 pęczek
koncentrat buraczany 2 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
wrzątek 2 szklanki
śmietana 1 szklanka
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 1 sztuka
koperek 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
sól
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z młodych buraczków

Wszystkie jarzyny umyć, buraczki obrać, pozostawiając młode, zdrowe liście. Buraczki z liśćmi pokroić, podlać w garnuszku niewielką ilością wrzątku, dusić 10 minut. Następnie zagotować w garnku 2 szklanki wody, dodać jarzynkę, przyprawić koncentratem do smaku, zagotować i ostudzić. kefir i śmietanę zmiksować , dodać resztę zimnej zupy i wszystkie pozostałe, drobniutko pokrojone zieleniny i jarzyny, mocno ochłodzić. Rozłożyć posiekane na ćwiartki jaja na talerzach, zalać chłodnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 10.12.2011 00:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak