Sposób przygotowania

Cielęcinę pokrój na kawałki grubości ok. 4-5 mm. Polej 3 łyżkami oliwy, dodaj posiekany czosnek oraz rozmaryn. Oprósz mięso solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę, dodaj mięso razem z marynatą. Smaż kilka minut. Dodaj wino i gotuj całość, aż odparuje alkohol. Dodaj śmietanę, mascarpone, musztardę i wymieszaj sos. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz ok. 15 minut. Tuż pod koniec pieczenia posyp parmezanem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    znakomicie wygląda i pewnie jest doskonała w smaku:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    znowu kapitalnie wygląda. to musi byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    mniam, mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    wytrawne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Swiente
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wygląda tak apetycznie że aż ślinka cieknie na klawiaturę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    z rozmarynem ciekawie i smacznie się komponuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !