Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie winno-śmietanowym z rozmarynem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 g
oliwa 7 łyżek
czosnek 3 ząbki
posiekany rozmaryn 1,5 łyżki
śmietana 120 ml
mascarpone 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżeczki
parmezan starty 2 łyżki
wino białe wytrawne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie winno-śmietanowym z rozmarynem

Cielęcinę pokrój na kawałki grubości ok. 4-5 mm. Polej 3 łyżkami oliwy, dodaj posiekany czosnek oraz rozmaryn. Oprósz mięso solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę, dodaj mięso razem z marynatą. Smaż kilka minut. Dodaj wino i gotuj całość, aż odparuje alkohol. Dodaj śmietanę, mascarpone, musztardę i wymieszaj sos. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz ok. 15 minut. Tuż pod koniec pieczenia posyp parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gryzzify 29.03.2018 18:46
Śmietana czy śmietanka lepiej? ile tłuszczu?
msmariusz 20.04.2015 11:47
z rozmarynem ciekawie i smacznie się komponuje
Ada-Gaba 26.08.2014 21:45
bardzo smacznie
Rafał10 11.07.2012 09:38
Wygląda tak apetycznie że aż ślinka cieknie na klawiaturę :)
Sarenka 06.06.2011 19:34
Swiente
monika154 19.05.2011 06:57
wytrawne
Kopiko1983 14.05.2011 22:14
mniam, mniam...
stokrotka 04.05.2011 16:05
smakowite
kate.500 15.04.2011 10:49
znowu kapitalnie wygląda. to musi byc pyszne
pawel6 09.04.2011 12:10
znakomicie wygląda i pewnie jest doskonała w smaku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak