Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skorzonera z wody

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skorzonera 200 g
margaryna 10 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: skorzonera z wody

Oczyścić warzywa. Zagotować małą ilość wody z dodatkiem soli, ewentualnie także cukru i mleka. Warzywa włożyć do wrzącej wody, przykryć i gotować do miękkości. Następnie warzywa odcedzić i położyć na nie Świerzy tłuszcz. Można też lekko podrumienić na patelni tartą bułkę dodać tłuszcz i polać warzywa. Wywar z warzyw można wykorzystać do zrobienia zupy lub sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 25.05.2011 13:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak