Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
sól
papryka
mąka 3 dag
cebula 15 dag
tłuszcz 4 dag
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Kolender

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z papryką

Mięso opłukać, podzielić na kawałki, posolić i obsmażyć każdy kawałek. Rozgrzać tłuszcz, mięso obsmażyć na silnym ogniu na ciemny kolor, przełożyć do rondelka. Pokroić cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu ze smażenia. Do mięsa dodać cebulę wraz z tłuszczem, trochę wody i przyprawić, dusić powoli pod przykryciem do miękkości podlewając wodą, przy końcu sos podprawić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 31.03.2012 23:27
pycha
LuKaSz4761 19.09.2011 05:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak