Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
mak 30 dkg
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek makowy

Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Wszystko ubijać po kolei tak jak na biszkopt.
Masa:
3 całe jajka, 1 szkl. cukru - ubijać na prze. Jak wystygnie utrzeć z 1 kostką margaryny. Masę wyłożyć na wierzch placka, na masę dać wiśnie drylowane, a na nie polewę.
Polewa:
1/2 kostki margaryny, 6 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 2 łyżki wody - zagotować i wystudzić, polać placek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak