Sposób przygotowania

Buraki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce. Włoszczyznę ugotować na bulionie.

Bulion przecedzić. Dodać buraki, rozprowadzoną mąkę, doprowadzić do wrzenia.

Ogórki pokroić i dodać do bulionu.

Chłodnik przyprawić kwasem ogórkowym, solą, cukrem. Dodać śmietanę.

Jajka obrać, poszatkować i dodać do chłodnika.

Wszystko połączyć z siekanym szczypiorkiem i koperkiem.

Schłodzić. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    z chłodników - ogórkowy jest moim ulubionym:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !