Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SER SMAŻONY, PANIEROWANY W MĄCE I BUŁCE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka do panierowania - -
tłuszcz do smażenia - -
papryka mielona - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
ser żółty - (grube plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: SER SMAŻONY, PANIEROWANY W MĄCE I BUŁCE

Do mąki dodać niewielką ilość wody i rozprowadzić na dość gęstą papkę. Do tartej bułki dodać paprykę i wymieszać.

Grube plastry sera obtaczać w mące z wodą a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak