Sposób przygotowania

Do garnka z zimną wodą wrzuć liście laurowe, ziele angielskie oraz nóżki. Gotuj 30 min. Dosyp suszona włoszcczyznę, dodaj marchew, korzeń pietruszki i garść zielonego groszku oraz cebulę. Posól dodaj gałązki lubczyku i łodygi pietruszki związane bawełnianym sznurkiem. Liście pietruszki zostaw do dekoracji. Całość gotuj jeszcze przez 2 godz. Po 30 min. wyjmuj z garnka część warzyw, żeby były jędrne i ładnie wyglądały w galarecie. Po 2 godz. dodaj zmiażdżony czosnek. Zdejmij garnek z ognia, wyciągnij mięso, obierz od kości i odstaw do całkowitego wystygnięcia Pokrój na mniejsze kawałki. Wywar przecedź przez gazę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody. Kiedy żelatyna napęcznieje dodaj ją do wywaru. W małych miseczkach ułóż mięso, marchew, groszek i listki pietruszki. Całość zalej wywarem, odstaw do stężenia.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    darus

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    ja też:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    uwielbiam taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !