Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja w puree ziemniaczanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
ziemniaki 80 dag
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko ½ szklanki
sól
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: jaja w puree ziemniaczanym

Nać pietruszki ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzić, ugnieść, dodać masło i mleko- roztrzepać. Przygotować naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta. Ułożyć warstwę ziemniaczanego puree, zrobić wgłębienia łyżką i wbić w każde wgłębienie jajko. Zetrzeć na to ser na tarce i zapiec w piekarniku. Wyciągnąć gdy ser się roztopi i zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 23.06.2011 10:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak