Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA NA MLEKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska - -
mleko 1/3 l.
masło - -
cukier - do smaku
sól - do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA NA MLEKU

Kapustę oczyścić i podzielić na części, zalać osolonym wrzątkiem do wysokości 1/2 kapusty, przykryć, po zagotowaniu odkryć i gotować ok. 40 min. W między czasie dodać zagotowane mleko oraz wsypać cukier.

Bułkę zarumienić na maśle.
Kapustę wyjąć, odsączyć i polać zarumienioną bułką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 15.12.2012 18:24
ciekawy przepis
Kuchareczekjeden 13.07.2011 20:58
zdecydowanie oryginalny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak