Sposób przygotowania

Więc ja zrobiłam tak:

Boczek,miesko i kiełbaskę pokroiłam na średnia kostkę.Kapustkę białą i kiszona poszatkowałam (kiszona tyle o ile aby sie tak nie ciągneła a białą poszatkowałam drobno)
( W międzyczasie szybko rozpuściłam kostki bulionowe w gorącej wodzie)
W dużym garnku rozpuściłam margaryne nastepnie dodałam pokrojone miesko i wedlinę.
Podsmazyłam na lekko brązowy kolorek,wrzuciłam do niego posiekaną w piórka cebulke i jeszcze minutke smazyłam mieszając.Po tym czasie do tego dołożyłam 3 łyzki przecieru pomidorowego i smazyłam jeszcze dwie minutki.Potem wlałam wywar do garnka z mięsem , dodałam kapustę i wszystkie w/w przyprawy.Gotowałam na wolnym ogniu 2h od czasu do czasu mieszając.

I jaki wyszedł ????

Rewelacyjny !!!!!!

SMACZNEGO :)


Nazwa bigosu jest taka a nie inna.Ponieważ to dzięki Heni odważyłam sie ugotować po raz pierwszy w moim życiu Bigos ^^
Dziekuję :))))

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam bigos!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo pyszny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ja robię z samejj kiszonej
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonały bigos, ma wszystko co bigos mieć powinien. Dwa rodzaje kapusty, dużo mięsiwa, przyprawy. Jak dla mnie super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !