Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek Miodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
margaryna 2/3 kostki
cukier 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2
Masa budyniowa:
mleko 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki
budynie śmietnkowe 2
masa chałwowa:
masło 1 kostka
chałwa 20 dag
polewa czekoladowa gotowa opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Placek Miodowy

1.Margarynę stop razem z cukrem oraz miodem,przestudź.Do miseczki przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.Wbij jajka.Dolej margarynę z cukrem i miodem,zagnieć ciasto.Podzil je na 3 porcje.
2.Prrzygotuj trzy jednakowe blachy.Wyłóż je pergaminem.Spody wylep ciastem.Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni.Piecz po ok.15 min.Placki odłóż do wystudzenia.
3.Przygotuj masę budyniową:z mleka,proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń.Wystudź go i utrzyj z masłem.Przygotuj masę chałwową.Placki przełóż przygotowanymi masami.Polej polewą,odstaw na noc,pokrój.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 25.04.2011 19:39
mmm fajne:)
Magda60 20.04.2011 11:40
dobre
kate.500 11.04.2011 07:56
smaczność...
MAR3STA 09.04.2011 17:40
fajny pomysł na masę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak