Sposób przygotowania

1.Margarynę stop razem z cukrem oraz miodem,przestudź.Do miseczki przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.Wbij jajka.Dolej margarynę z cukrem i miodem,zagnieć ciasto.Podzil je na 3 porcje.
2.Prrzygotuj trzy jednakowe blachy.Wyłóż je pergaminem.Spody wylep ciastem.Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni.Piecz po ok.15 min.Placki odłóż do wystudzenia.
3.Przygotuj masę budyniową:z mleka,proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń.Wystudź go i utrzyj z masłem.Przygotuj masę chałwową.Placki przełóż przygotowanymi masami.Polej polewą,odstaw na noc,pokrój.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł na masę;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczność...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    mmm fajne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !