Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z podgrzybków i kaszy gryczanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki ½ kg
cebula 12 dag
masło 5 dag
kasza gryczana 15 dag
tłuszcz do smażenia 10 dag
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z podgrzybków i kaszy gryczanej

Oczyścić grzyby, pokroić, udusić na połowie masła wraz z cebulką drobno pokrojona- do miękkości. Kaszę ugotować na sypko z dodatkiem masełka. Połączyć kaszę z grzybami, doprawić do smaku. Wystudzić. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki, następnie obtaczać je w mieszance mąki i bułki tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 08.04.2011 19:54
świetny przepis-muszę takie kotlety zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak