Sposób przygotowania

Z kaczki odciąć skrzydła, szyję, wyjąć podroby. Uformować \"kieszonkę\". Ułożyć na blaszce grzbietem do dołu, dodać smalec, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy się zrumieni polać niewielką ilością wody, piec do miękkości często polewając wytwarzającym się sosem. Gdy kaczka nieco wystygnie wyporcjować. Podawać ziemniakami i czerwoną kapustą.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja bym dodała więcej przypraw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !