Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 10 dkg
sól 5 dkg
majeranek do smaku
kaczka 3.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona

Z kaczki odciąć skrzydła, szyję, wyjąć podroby. Uformować \"kieszonkę\". Ułożyć na blaszce grzbietem do dołu, dodać smalec, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy się zrumieni polać niewielką ilością wody, piec do miękkości często polewając wytwarzającym się sosem. Gdy kaczka nieco wystygnie wyporcjować. Podawać ziemniakami i czerwoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 02.02.2012 22:13
ja bym dodała więcej przypraw
annagebalska 24.04.2011 09:49
pyszne
ela16 23.04.2011 12:27
dobre
KasiaK90 09.04.2011 09:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak