Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZNYCEL Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg.
mąka do panierowania - -
jajko 1 sztuka
sól - do smaku
tłuszcz do smażenia - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZNYCEL Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

Mięso umyć, pokroić w skośne kotlety w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem.
Kotlety natrzeć solą. Jajko rozbić widelcem, dodać pieprz ziołowy i czarny.
Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak