Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet de volaille

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 90 dkg
mąka pszenna 5 dkg
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dkg
smalec 30 dkg
masło 40 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet de volaille

Z masła uformować wałeczki, układać na filety, zwijać w rulony, solić, panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 30.04.2012 16:05
moje klimaty
malaczarna23 14.07.2011 10:03
pycha
Juleczka20 16.04.2011 08:32
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak