Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wołowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaczki 1 kg
wywar drobiowo-wołowy 3 l
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wołowe

Flaczki kilka razy przelać wrzątkiem i odcedzić.Ugotować wywar drobiowo-wołowy i dodać flaczki.Marchewkę,pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach jarzynowych.por pokroić w drobne półtalarki.Wrzucić do garnka z flaczkami i gotować do miękkości.Doprawić solą,pieprzem i na koniec dodać majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.01.2014 21:56
smaczne flaczki
Wafelek2601 10.11.2013 23:53
Dla mnie super
Wacław 28.04.2013 10:10
przepadam za flaczkami,bardzo je lubię :)
Grażyna13 26.01.2013 17:18
Oj lubię :)
Ania67 30.09.2011 10:00
super
smakoszek 23.07.2011 15:17
bardzo lubię:)
misia53 07.07.2011 11:01
bardzo lubię z dużą ilością majeranku
ben-ka 27.04.2011 07:38
lubię flaczki.
Krystyna32 19.04.2011 07:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak