Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

twarożek z migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały posiekane 15 dkg
twarożek 25 dkg
kefir 2 łyżki
likier amaretto 4 łyżki
skórka z cytryny - otarta 1/2 łyżeczki
śmietana 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: twarożek z migdałami

Migdały prażymy na suchej patelni,dwie łyżki odkładamy ,resztę mieszamy z twarożkiem kefirem amaretto i skórką z cytryny.Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do twarożku.Krem rozdzielamy do miseczek i posypujemy odłożonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak