Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Stek z grilla Prymat do smaku
cząber do smaku
boczek 30 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na grilla

Boczek kroimy w paski. Z jednej strony posypujemy przyprawą do steków, z drugiej tymiankiem lub cząbrem. Lekko przyciskamy dłonią przyprawy, aby się trzymała boczku i grillujemy. Jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań z grilla. Oczywiście przyprawy mogą być dowolne. Idea jest taka, aby z jednej strony była przyprawa zawierająca sól, a z drugiej ziołowa. Zaczynamy grillować od strony \"słonej\". Wytapiający się tłuszcz wsiąknie trochę w zioła ochroni przyprawę ziołową przed zwęgleniem, gdy będzie grillowali boczusia z drugiej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 25.11.2012 16:04
pyszna zakąska, do zrobienia w nastepnym sezonie grillowym
natii3624 30.06.2012 22:52
mniam! :)
ewaa 31.12.2011 19:21
taki boczuś to przysmak mojego męża:)
BernadettaP 07.12.2011 07:23
Szkoda, że już pogoda niezbyt grillowa :(
Ewelina38 11.11.2011 17:09
pyszny boczuś i szkoda tylko, że sezon grillowy już za nami....
ben-ka 01.06.2011 09:18
kto nie lubi boczusiu z grilla:)
MAR3STA 13.04.2011 18:38
właśnie testuje cząber, a taki boczuś to wsam raz dla mojego męża;)
Zoso 10.04.2011 18:35
niebawem posmakuje :)
Zoso 10.04.2011 18:35
niebawem posmakuje :)
jolajka 10.04.2011 18:00
szkoda, ze nie ma pogody...
Jolanta_P-S 09.04.2011 22:06
u mnie boczek bez względu czy świeży czy wędzony smakuje każdemu
iwa643 09.04.2011 07:30
nie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak