Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaki z salsą z avocado

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
oliwa 8 łyżek
sól
salsa
avocado 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
szalotki 2 szt
pomidory 2 szt
figi 2 szt
śmietana kwaśna 2 łyżki
kolendra posiekana 2 łyżki
sól
papryka 1 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaki z salsą z avocado

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry 0,5 cm,rozkładamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skrapiamy oliwą i lekko solimy.Pieczemy 30 min w tem 200 stopni.Avocado przekrajamy na pół usuwamy pestki i obieramy miąższ miksujemy na puree.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do musu z avocado,chilli kroimy na pół usuwamy pestki,pomidory myjemy,figi obieramy,rozdrabniamy i mieszamy z musem.Do śmietany dodajemy kolendrę i przyprawiamy solą.Podajemy oddzielnie do ziemniaków i salsy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 11.01.2012 19:06
pycha
Iwona51
Iwona51 05.05.2011 15:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak