Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok jabłkowy 0.75 litra
jabłka 1 kg
budynie waniliowe 2 szt.
cukier do masy 15 dkg
mąka 2 szkl.
masło 20 dag
cukier puder 3/4 szkl.
żółtko jajek 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami

Masło z mąka posiekać drobno, dodać żółtka, cukier. Zagnieść, uformować kulę, wsadzić do lodówki na ok. pół godziny. Ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Nakłuć widelcem. Ułożyć pokrojone jabłka.
Sok zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem. Zalać pokrojone jabłka.
Piec w temp.200 stopni ok.45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 06.02.2013 21:29
super
hastalavista 05.03.2012 15:55
świetna
Ewelina47 05.05.2011 07:36
pycha
Krystyna32 10.04.2011 09:02
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak