Sposób przygotowania

Ser łączymy ze śmietaną 30% i mąka ziemniaczaną, dodajemy utarte z cukrem pudrem i cukrem waniliowym 4 żółtka. Białka z 4 jaj ubijamy na sztywno i delikatnie dodajemy je do sera. ciasto robimy z mąki masła, cukru i 2 żółtek. 2/3 wałkujemy cienko i kładziemy an spodzie blachy - pieczemy 15 min w 200 stopniach mocno po nakłuwane widelcem. Wlewamy masę serową , na wierzchu układamy kratkę z reszty ciasta i smarujemy ją roztrzepanym żółtkiem, pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Można dodać do ciasta bakalie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo lubię serniki
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój ulubiony serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !