Sposób przygotowania

W garnku gotujemy1/2 litra bulionu,wsypujemy ryż i gotujemy pod przykryciem 30 min.Kalafior oczyszczamy io dzielimy na różyczki gotujemy 8 min w osolonej wodzie,odcedzamy.Cebulę obieramy i drobno siekamy,szklimy ją na rozgrzanym oleju a następnie dusimy ciągle mieszając.W małym garnku stapiamy łyżkę masła dodajemy mąkę i robimy zasmażkę,wlewamy resztę bulionu i mieszamy ze śmietana,przyprawiamy solą pieprzem i gałką.Sos gotujemy kilka minut mieszając,zdejmujemy z ognia i zaciągamy żółtkiem.Formę do sufletu smarujemy maslem,mieszamy ryż kalafior i cebulę i wkładamy do formy,polewamy sosem i posypujemy serem.Zapiekamy 25 min w temp 220 stopni.Posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pomysłowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !