Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cielęciny i groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 40dag
groszek puszka
jajko 2
zalewa z groszku 1\\2szkl
maka uprażona łyżka
śmietana 1\\2szkl
posiekany koperek
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cielęciny i groszku

Umyta,posoloną cielęcinę upiec na maśle ,pokroić w podłużne paski i zmieszać z tłuszczem spod pieczeni.Jajka rozbić uprażoną mąką i zalewą z groszku,dodać umyty ,posiekany koperek,śmietanę ,sól i pieprz oraz pokrojoną w paski pieczeń cielęcą .Po wymieszaniu wszystkich składników wsypać zielony groszek i wstawić zapiekankę do piekarnika na 40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak