Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa bułka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kisiel wiśniowy 1 opakowanie
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
jajko 4 szt
olej 0,5 szklanki
kakao 3 łyżeczki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa bułka

Jajka zetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodać 2 szklanki mąki,proszek do pieczenia,pół szklanki oleju i wodę.Całość dokładnie zmiksować.Powstałe ciasto podzielić na 3 części,do jednej dodać kakao,do drugiej kisiel wiśniowy a do trzeciej cytrynowy.Dobrze wymieszane ciasta wlewać kolejno do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Ciasto piec 40-43 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2013 12:25
lubie taką
patusia 08.09.2011 23:42
Świetna! :)
Mati13 28.05.2011 17:03
bardzo ciekawe! super wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak