Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos śląski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50dag
tłuszcz 2łyżki
kminek łyżeczka
przecier pomidorowy 1łyżka
mąka 1łyżka
cebula 1
czosnek 2ząbki
kapusta kiszona 50dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos śląski

Umyte mieso natrzec solą i czosnkiem .Pokroić w kostkę włożyć do rondla .Dodać posiekaną cebulę,tłuszcz i szklanke wody .Dusić pod przykryciem około 10min.Dodać kminek.Dusić aż mięso będzie miękkie ,dodać przecier i rozmieszaną w niewielkiej ilości wody mąkę.Całość wymieszać z ugotowaną i odcedzoną kapustą.Chwile podusic razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak