Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa na szybko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
cebula 30 dkg
mąka 5 dkg
masło 8 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa na szybko

Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę.Rumienimy na maśle na złoty kolor.Oprószamy mąką,zmniejszamy ogień.Cebulę smażymy pomalutku aż mąka się zrumieni.Do cebuli dodajemy rosół,solimy i ciągle mieszając zagotowujemy.Gotową zupę przecieramy przez sito i podgrzewamy.Trzymamy na maleńkim ogniu i w tym czasie przygotowujemy grzanki.Super zupka.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 18.10.2011 09:41
mniam...
Chojłówna 06.10.2011 08:41
dobre
Wacław 02.10.2011 09:54
pyszna,szybka zupka !
Ania67 16.09.2011 09:57
świetna
misia53 13.09.2011 15:59
Do wypróbowania
Edyta38 23.06.2011 20:13
extra
owca441 24.05.2011 22:18
super
kanu83 20.05.2011 09:27
bardzo fajna
teresa18 14.04.2011 20:34
uwielbiam cebulową
Mariusz10 10.04.2011 23:15
smaczna zupa!
joanna77 08.04.2011 22:16
fajna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak