Sposób przygotowania

Pół szklanki kleiku ryżowego uzupełniamy wodą do pełniej szklanki, dodajemy łyżeczkę oleju, szczyptę soli , 1,5 szklanki mąki bezglutenowej. Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto, od czasu do czasu dosypując mąką.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Wkładamy do nich jagody. Zaklejamy i gotujemy w dobrze osolonej wodzie. Gotujemy tak długo aż pierogi wypłyną. Podajemy ze śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pychotka!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajny przepis
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    a jakiej mąki bezglutenowej najlepiej jest użyć?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !