Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 45 dag
pieczarki 10 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
śmietana 1 szt
kremówka 1 szk
masło 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka w śmietanie

1. Fasolkę gotuj 3 min w lekko osolonej wodzie, osącz na sicie. Na maśle przesmaż pieczarki (pokrojone w plasterki) z cebulą, a gdy się zrumienią, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
2. Następnie dołóż osączoną na sicie fasolkę i zalej śmietanami. Duś 4 min, dopraw oregano, solą oraz pieprzem. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.01.2014 07:35
lubię fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak