Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe ślimaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier puder 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka z cytryny
masło 3/4 kostki
jajko 1 szt
dżem truskawkowy 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe ślimaczki

Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać skórkę cytrynową, posiekać z masłem. Wbić jajko, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokątny placek . Placek posmarować dżemem, zostawiając dłuższy bok. Zwinąć w rulon i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Schłodzony rulon pokroić na plastry grubości 2 cm. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec na złoty kolor 18-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 09.04.2011 14:15
dzieci to lubią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak