Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: w rondlu umieścić białe wytrawne wino, ząbki czosnku pokrojone na plastry, cebulę pokrojoną w piórka, miód, musztardę oraz przyprawy (ziarnka kolendry rozgnieść, a liść laurowy pokruszyć). Zagotować i ostudzić.

Szynkę oczyścić, umyć, osuszyć i umieścić w szklanym naczyniu. Zalać przygotowaną marynatą, przykryć folią spożywczą i odstawić na 24 godziny.

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 80 minut w temperaturze 180ºC (w początkowej fazie pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową). Tak przygotowana szynka jest idealnym zamiennikiem \"kupnych\" wędlin.

Komentarze

  • -1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Lubię taką:)
  • -1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Jak dla mnie - idealna kompozycja:)
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jaka apetyczna;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda apetycznie
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pewnie by mi smakowała:)
  • -1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !