Sposób przygotowania

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę.Cebulę i czosnek obieramy,drobniutko kroimy i podsmażamy na smalcu.Tak przygotowane składniki mieszamy ze zmielona wątróbką.Dodajemy jajka i majeranek,doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.Mokrymi rękoma formujemy małe klopsiki i panierujemy je w bułce tartej.Blaszkę smarujemy tłuszczem,układamy klopsiki i pieczemy około 40 minut w 190 stopniach.Kiszoną kapustę dusimy na smalcu,dodajemy bulion i dusimy około 20 minut.Doprawiamy do smaku.Klopsiki układamy na kapuście.Podajemy z piure ziemniaczanym ze skwarkami i podsmażoną cebulką.Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszniutkie pewnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !