Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z mięsem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 4 kostki
mięso na gulasz 300 g
cebula 1 szt
kapusta biała 900 g
marchew 1 szt
pieczarki 200 g
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kiełbasa śląska 1
koper świeży 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z mięsem i grzybami

Bulion rozpuścić w 3 szkl. wody.Mięso,cebulę i kapustę pokroić w kostkę.marchew,pieczarki i kiełbasę w plasterki.Mięso podsmażyć na rumiano na oleju,dodać cebule zeszklić.Do bulionu dodać mięso,kapustę i marchew.Gotować do miękkości warzyw.Pieczarki podsmażyć na maśle i dodać do kapusty,następnie dodawać kiełbasę.Potrawę oprószyć mąką,wymieszać i zagotować.Na koniec dodać koperek.Doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 04.09.2010 13:15
super
buksiak12 04.09.2010 13:15
super
Dorota71 04.09.2010 08:58
to musi być pyszne
Dorota71 04.09.2010 08:58
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:20
mniam mniam
Emilia22 04.09.2010 08:20
ciekawy przepis
annamariakowalczyk3 17.06.2010 21:27
super..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak