Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS CHRZANOWY DO RYB, MIĘS I JAJEK

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 szkl.
chrzan świeżo starty 10 dag.
masło 1 łyżka
mąka 3 dag.
śmietana 1/2 szkl.
żółtko jajek 1 sztuka
Kwas cytrynowy Prymat - do smaku
sól - do smaku
cukier - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS CHRZANOWY DO RYB, MIĘS I JAJEK

Na patelni roztopić masło, dodać mąkę, zasmażyć, dodać bulion, rozprowadzić, zagotować.
Do zasmażki dodać chrzan, wlać śmietanę, do smaku dodać cukier, kwasek, sól, ponownie zagotować. Dodać żółtko, wymieszać, pogrzać.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.04.2011 16:33
jakie pysznosci..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak