Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z dorsza w sosie orzechowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
masło 20 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 1 szklanka
ser tarty 50 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
filet z dorsza 400 gram
wiśniówka 2 (wytrawna)
orzechy laskowe 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: filety z dorsza w sosie orzechowym

Filety z dorsza natrzeć sokiem z cytryny wymieszanym z solą i pieprzem, odstawić.
Sos orzechowy: Wymieszać mielone orzechy laskowe, mleko, tarty ser, wiśniówkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Filety ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie i polać sosem orzechowym. Posypać bułką tartą i ułożyć na wierzchu wiórki masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.05.2011 12:02
Super ten sos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak