Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bejcowane skrzydła z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 5 szt
sos sojowy 4 łyżka
sos ostrygowy 2 łyżka
ocet balsamiczny 3 łyżka
sól czosnkowa z ziołami 1 łyżeczka
fit up do potraw mięsnych 1 łyżka
miód 2 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bejcowane skrzydła z indyka

Skrzydła umyć, osuszyć i ułożyć w misce.
Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, wlać do skrzydeł i nasmarować je przygotowaną bejcą.
Odstawić na minimum 2 godziny.
Skrzydła ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polać marynatą i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Piec 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.12.2011 08:07
z indyka również nie piekłam a te wyglądają apetycznie
Margo1 25.04.2011 10:47
pięknie wygląda
Margo1 25.04.2011 10:47
pięknie wygląda
accee 09.04.2011 22:00
Smaczne
SmacznaPyza 08.04.2011 10:33
nigdy nie piekłam skrzydeł z indyka...zawsze lądują w zupie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak