Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet na śmietance soją zakrapiany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 4 szt
sól 4 szczypta
pieprz kolorowy 4 szczypta
sos sojowy jasny 4 łyżka
mąka do obtaczania 4 łyżka
olej do smażenia 100 ml
lód 300 ml
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet na śmietance soją zakrapiany

Filety umyć i każdy ponacinać z wierzchu w kratkę.
Posolić i popieprzyć i polać sosem sojowym.
Odstawić na 30 minut.
Cebule obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
Po upływie 30 minut rozgrzać na patelni olej.
Każdy filet obtoczyć w mące i usmażyć po czym odłożyć je na talerz.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę, włożyć filety i wlać śmietankę.
Zagotować mieszając do uzyskania kremowej średnio gęstej konsystencji.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką ( ja zrobiłam z czerwonej kapusty ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 13.12.2011 08:19
ciekawy przepis
Margo1 25.04.2011 10:54
super pomysł
Margo1 25.04.2011 10:54
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak