Sposób przygotowania

Ogórki myję i układam w słojach przekładając koprem. Dodaję kilka kawałków chrzanu i 3-4 ząbki czosnku na litrowy słoik. Wkładam też liść z drzewa wiśni, ale nie zawsze mam, więc nie musi być. Zalewę przygotowuję z zimnej wody z kranu w proporcji 2 płaskie łyżki soli na litr wody. Gdy dobrze rozmieszam i sól się rozpuści zalewam słoiki z ogórkami i zakręcam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne robię podobnie ale bez liści wiśni:)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    fajne ogóreczki a jeszcze lepsza zupa z nich
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię.są pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !