Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser kawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 filiżanki
wino 1/8 litra
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 3 łyżki
migdały 5 dag
Biszkopty 8 szt
lody 400 migdalowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser kawowy

Kawę, wino, cukier i żółtka dokładnie mieszamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy naczynie do garnka z gorąca wodą i -stale ubijając- podgrzewamy na malutkim ogniu, aż powstanie kremowa pianka. Do 4 pucharków wkładamy po 100 ml lodów, polewamy je przestudzonym kremem kawowym, posypujemy połówkami obranych migdałów. Podajemy z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.12.2013 10:08
pyszny deser
Paulina33 22.03.2012 08:49
smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak