Sposób przygotowania

Zmiksuj na masę bryndzę, chrzan, pietruszke i śmietanę. Mięso umyj, osusz i wkrój długi, cienki płat. Posól i popieprz. Ułóż mięso pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej i rozbij tłuczkiem z obu stron. Na płacie rozsmaruj pastę, ułuż boczek a na nim borówki.Wzdłóż jednego brzegu ułuż przepiórcze jajka. Zwiń rulon do środka, pomagając folią. Wstaw rulon na 30 min. do lodówki, aby stężał. Zdejmij folię. połóż na wierzchu pozostałe plastry boczku i zwiąż sznurkiem. Na rozgrzanej patelni zrumień roladę z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia przykryj folią i wstaw na godz. do piekarnika. Podaj z borówkami i pszennym chlebem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo efektowne danie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniamniusne
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !