Sposób przygotowania

W misce utrzeć ser biały i masło orzechowe na gładką masę. Cały czas ucierając dodawać kolejno: zmielone krakersy, masło, sól i cukier puder. Masa musi być gładka. Formować z niej kulki wielkości kasztanów. Odłożyć do lodówki na około 1/2 godziny. Czekoladę roztopić na parze i przestudzić. Każdą kulkę nabić na szpikulec i maczać w czekoladzie zostawiając kawałeczek bez czekolady, tak żeby przypominały kasztany. Zostawic do zastygnięcia.
Smacznego!!!

--> porcja na około 35 \"kasztanków\"

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno spróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !