Sposób przygotowania

Ser kroimy na koskę 2 cm,pomidory myjemy,kapelusze pieczarek oczyszczamy i kroimy na plasterki 0,5 cm,paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na kawałki,ananasa obieramy i kroimy na plastry a plastry na duże kawałki.Tofu,warzywa i ananasa nabijamy na przemian na osiem pałeczek.Oliwę mieszamy z sosem sojowym,ananasowym i sokiem cytrynowym,dodajemy miętę.Szaszłyki smarujemy marynatą i odkładamy na 15 min.Szaszłyki osączamy lekko solimy i pieczemy na rozgrzanym grillu aż warzywa będą miękkie,od czasu do czasu smarujemy marynatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    nie jadłam jeszcze tofu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !