Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 0,5 kg
marchew 4 szt.
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
szczypta soli
szczypta pieprzu
margaryna 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski gulasz

Umyte żołądki podsmażyć na margarynie (lub innym tłuszczu). Zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić około 30 min.
marchew umyć, pokroić w kostkę, dodac do żołądków. podlac wodą, dusić aż zmięknie.
Kiedy składniki gulaszu będą miękkie, wsypać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.02.2014 06:57
pyszny gulasz
jeta72 09.09.2013 10:40
uwielbiam gulasze :-)
sara1 09.03.2012 10:01
bardzo interesujący przepis
alaaa 17.07.2011 21:03
takiej potrawy nie robiłam,ciekawe
halinka1011 08.04.2011 08:20
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak