Sposób przygotowania

Mięso umyj, oprósz solą i pieprzem. Dodaj posiekany czosnek, sos worcestershire i 4 łyżki oliwy. Odłóż mięso do lodówki na 1 godzinę.

Rozgrzej oliwę z marynaty na patelni i smaż polędwiczki z obu stron do momentu, aż będą pięknie zarumienione. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego, przelej sos ze smażenia i dolej trochę wody (ok. pół szklanki).

Mięso włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 190 stopni C ok. 15 min. W międzyczasie rozgrzej na patelni pozostałą oliwę i smaż borowiki. Dodaj masło. Dodaj roztarte igiełki rozmarynu i wermut. Smaż do momentu aż sos będzie dość gęsty i aromatyczny (ok. 15 min.). Posól i popieprz do smaku. Polędwiczki pokrojone w plastry układaj na talerzach na sosie z borowików.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    muszą smakować wyśmienicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglądają rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    super
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    uwielbiam polędwiczki :-)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jak zwykle piękne i smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !