Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gruszką i mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 60 g
kiełki słonecznika 1 garść
gruszka 1/2 sztuki
orzeszki piniowe 1 łyżka
mozzarella 100 g
koperek posiekany 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
angostura 1/3 łyżeczki
cukier trzcinowy 1/3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gruszką i mozzarellą

Przygotuj dressing - w słoiczku wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, angosturę oraz sól, pieprz i cukier.

Gruszkę umyj i pokrój w plastry (wytnij nasiona). Rukolę razem z plastrami gruszki układaj na talerzach. Dodaj porwaną na kawałki mozzarellę. Sałatkę posyp kiełkami słonecznika oraz koperkiem. Na suchej patelni upraż orzeszki piniowe. Posyp nimi sałatkę. Tuż przed podaniem polej dressingiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.01.2012 09:23
pieknie podane
Gosia40 08.04.2011 08:57
lekka i pożywna:)
Mala 07.04.2011 21:40
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak