Sposób przygotowania

Filety płuczemy osuszamy i kroimy na kawałki,wino mieszamy z sokiem z cytryny,sosem sojowym,solą i pieprzem,zalewamy kawałki łososia i zostawiamy na 1 godzinę.Cukinię myjemy oczyszczamy i kroimy na plastry ok 0,5 cm.Pieczarki oczyszczamy,gdy są duże kapelusze to kroimy na połówki.Łososia wyjmujemy z marynaty i osuszamy ściereczką,kawałki ryby cukinie i pieczarki nadziewamy na przemian na drewniane pałeczki do szaszłyków,posypujemy lekko solą i pieprzem.Masło czosnkowe kładziemy na blachę wyłożoną folią aluminiową i rozpuszczamy powoli na grillu.Szaszłyki kładziemy na maśle i grillujemy 10 min od czasu do czasu przewracając.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !